BSO Het Kunstkabinet (Het Kompas Patrijzenstraat) en TSO (tussenschoolse opvang)

BSO Het Kunstkabinet is een gezellige, creatieve BSO. We werken een paar weken met een bepaald thema, tijdens deze weken knutselen we over het thema en zal er in het lokaal ook te zien zijn met welk thema we werken. Ook organiseren we regelmatig leuk workshops voor onze BSO kids, bijvoorbeeld de schilder workshop ‘Ontdek de kunstenaar in jezelf’.

Uiteraard doen we ook spelletjes met elkaar, spelen we in ons mooie speelschip, spelen we buiten op het schoolplein en spelen we in de gymzaal. We hebben een leuke zithoek, waar de kinderen kunnen relaxen en boeken en strips kunnen lezen. Gezelligheid, creativiteit en ontspanning staan bij onze BSO voorop.

Op maandag, dinsdag en donderdag worden de kinderen tot 6 jaar opgevangen in het kleinere BSO lokaal. De kinderen vanaf 6 jaar zijn aanwezig in de grotere ruimte naast het speellokaal.

Naast onze BSO, bieden wij ook Tussenschoolse opvang (TSO). Ben u hierin geïnteresseerd? Dan vindt u hier meer informatie over onze TSO:

Lunchen op school en heerlijk spelen

Royal Kids Home coördineert op 10 scholen in de regio de Tussen-Schoolse Opvang (TSO).

Op de Fontein, de Groen van Prinsterer, de Ontmoeting en de Sjalomschool in Capelle aan den IJssel; op twee scholen van Het Kompas (Patrijzenstraat en Tuinstraat) en de Wegwijzer in Krimpen aan den IJssel; en op de Elimschool en de twee Gideonscholen in Nieuwerkerk aan den IJssel (Donge/Esse en Kroonkruid).

Drie mogelijkheden
We bieden drie mogelijkheden aan voor de Tussen-Schoolse Opvang van uw kind(eren):
1. Vast abonnement: Vaste dagen in de week, als uw kind elke week op vaste dagen overblijft.
2. Flexibel abonnement (strippenkaart): Flexibel aantal dagen in de week of af en toe overblijven, als uw kind onregelmatig overblijft.
3. Combinatie: Het vaste abonnement kan ook aangevuld worden met een flexibel abonnement, als u bijvoorbeeld een vast abonnement heeft voor twee dagen maar uw kind soms ook een derde of vierde keer wil overblijven.

Prijzen
Voor de TSO rekenen we € 2,25 per dag (bij een vast abonnement). Daarnaast kunt u een strippenkaart aanschaffen voor flexibele opvang. Voor € 1,00 extra bieden we een lunch aan (alleen mogelijk bij een vast abonnement).

Vaste TSO exclusief lunch
Prijs per maand voor vaste TSO exclusief lunch (uitgaande van betaling in 12 termijnen/maanden):
1 keer per week € 7,50 per maand
2 keer per week € 15,00 per maand
3 keer per week € 22,50 per maand
4 keer per week € 30,00 per maand

Vaste TSO inclusief lunch
Prijs per maand voor vaste TSO inclusief lunch (uitgaande van betaling in 12 termijnen/maanden):
1 keer per week € 10,83 per maand
2 keer per week € 21,67 per maand
3 keer per week € 32,50 per maand
4 keer per week € 43,33 per maand

Flexibele TSO – Prijzen strippenkaarten:

10 strippen: € 29,00
20 strippen: € 54,00
30 strippen: € 75,00

Aanmeldformulier voor de TSO, kik hier: aanmeldingsformulier TSO Krimpen

Onze voordelen

BSO het Kunstkabinet is een Kunst BSO. Dit komt terug in verschillende activiteiten die wij aanbieden aan de kinderen. Zo organiseren wij bijvoorbeeld met enige regelmaat leuke (schilder) workshops tijdens de BSO. Eén van de vaste leidsters van BSO Het Kunstkabinet is, naast juf, een kunstenares, die veel input geeft voor de kunst activiteiten. De kinderen vinden dit erg leuk!
In het BSO lokaal staat een groot  speelschip. Dit is schip is nagebouwd en beschilderd volgens het model van de 7 Provinciën, hét schip van de VOC. In ons speelschip kunnen de kinderen heerlijk met elkaar spelen. Ook voeren wij of de kinderen regelmatig poppenkast op vanuit het schip én liggen er verkleedkleren in het schip. Kortom een geweldig speelplek!
Na school is het fijn om lekker te kunnen bewegen met elkaar. We hebben bij onze locatie een gymzaal, waar we zeer regelmatig gebruik van maken. We spelen hier bijvoorbeeld tikkertje of balspelen. Binnen spelen in de gymzaal is een leuk én een daarbij een uitkomst als het regent!
BSO Het Kunstkabinet heeft een mooi en groot schoolplein. Hier wordt vaak door de kinderen gespeeld. We hebben veel ruimte, waardoor de kinderen bijvoorbeeld goed kunnen voetballen. Ook staan er verschillende klimrekken. Buiten zijn is fijn en gezond! Daarom zijn we regelmatig met de kinderen buiten te vinden.
Ook in de vakanties zijn we geopend en  dan organiseren we regelmatig leuke uitjes. Bijvoorbeeld naar een speeltuin, binnenspeeltuin of we gaan met elkaar midgetgolven. Ook gaan we vaak bij andere locaties van Royal Kids Home op bezoek. Bij BSO de Hooiberg (IKC de Wegwijzer) op visite bij de konijnen en kippen, of naar de ‘s –Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar een mooie snoezel/ speelark is met een beamer om leuke films te kijken.
BSO het Kunstkabinet bevindt zich in een locatie waar naast de BSO, het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal de Madelief, ook basisschool Het Kompas gehuisvest is. Er is een nauwe samenwerking tussen de BSO en de basisschool. Voor kinderen die op 4 jarige leeftijd overgaan van het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal de Madelief naar de BSO, is de overgang kleiner naar de basisschool én naar de BSO.

Waar mogelijk werken we school breed zodat we elkaar kunnen vinden en ontmoeten in bijvoorbeeld school ontbijt en/of sportdagen, koningsfeest enz.

Als uw kind naar BSO het Kunstkabinet gaat, kunt u gebruik maken van onze maaltijdservice. Dit houdt in dat kinderen een gezonde en verantwoorde maaltijd aangeboden krijgen. Kosten voor u, voor deze maaltijden, zijn 1 euro per warme maaltijd. De leverancier van onze maaltijden is het bedrijf Royal Foods, zij zijn specialist in het aanbieden van maaltijden voor kinderen. Zij leveren bewuste en gezonde maaltijden. Royal Foods is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent gezonde voeding met betrekking tot kinderen en zij passen hun aanbod hierop aan.

De locatie

Rondleiding aanvragen

Kom eens bij ons langs om kennis te maken!

Binnen 2 minuten vraagt u een rondleiding aan.
Rondleiding aanvragen

[dc_social_wall id=”8017″]