Peutergroep De Weide

Peutergroep De Weide is een horizontale groep, deze groep is voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Er staan twee vaste leidsters op de groep. Zij gaan liefdevol met de kinderen om en bieden duidelijkheid en structuur.

We werken met verschillende thema`s, het VVE-programma Uk en Puk sluit hier op aan. Door middel van activiteiten, knutselwerkjes en voorlezen komt het thema tot uiting. De activiteiten en verwerkingen sluiten goed aan bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind.

Kinderen kunnen heerlijk bij ons spelen, we hebben hiervoor prachtig speelmateriaal.

Onze voordelen

Peutergroep de Weide is een mooie, ruime, lichte groep.  De groep heeft leuke muurschilderingen die aansluiten bij het thema van deze groep, namelijk ‘de Weide’. In de ruimte staan tafels waaraan de kinderen kunnen spelen en knutselen. Hier eten en drinken de kinderen ook met elkaar.

Ook staat er een heerlijke bank, waar de kinderen regelmatig op zitten om bijvoorbeeld zelf boekjes te kijken of waar ze voorgelezen wordt. In de ruimte is veel speelmateriaal aanwezig en zijn er verschillende speelhoeken. Zo is er bijvoorbeeld een huishoek met een keukentje en een autohoek.

Peutergroep de Weide is een horizontale groep. Dit houdt in dat deze groep speciaal is voor peuters van 2 tot 4 jaar.  Het dagprogramma, de activiteiten, het speelmateriaal, alles op peutergroep de Weide is afgestemd op deze leeftijdsfase. Peutergroep de Weide is daarom een fijne plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar.
Als uw kind naar peutergroep de Weide gaat, kunt u gebruik maken van onze maaltijdservice. Dit houdt in dat kinderen vanaf 1 jaar een gezonde en verantwoorde maaltijd aangeboden krijgen. Kosten voor u, voor deze maaltijden, zijn 1 euro per warme maaltijd. De leverancier van onze maaltijden is het bedrijf Royal Foods, zij zijn specialist in het aanbieden van maaltijden voor kinderen. Zij leveren bewuste en gezonde maaltijden. Royal Foods is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent gezonde voeding met betrekking tot kinderen en zij passen hun aanbod hierop aan.
Kinderen hebben warmte, liefde en acceptatie nodig. Ze mogen er zijn, zijn bijzonder en uniek. Hier staan wij voor als Royal Kids Home. Daarom zijn onze leidsters liefdevol, hebben zij aandacht voor de kinderen en geven hen daarbij duidelijkheid en structuur. Zij hebben oog voor het kind en hebben een passie voor het werken met kinderen.
Als kinderen vier jaar worden en naar de basisschool gaan, is dit best een grote verandering. Een flinke stap voor het kind, maar ook voor de ouder(s) of verzorger(s). Kinderen die naar peutergroep de Weide gaan, zijn al gewend aan het spelen met andere kinderen, het maken van werkjes en luisteren naar een verhaal en aan het gebouw waar de school ook in is gevestigd. Uw kind wordt bij peutergroep de Weide spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

De drempel van kinderdagverblijf naar de basisschool is daardoor veel lager en voor zowel kinderen als ouder(s) of verzorger(s) niet meer zo’n grote overgang.

De locatie

[dc_social_wall id=”8017″]