Kinderdagverblijf De Dolfijntjes (Het Kompas Patrijzenstraat)

De Dolfijntjes is een kdv groep met kinderen van 2-4 jaar. Er staan twee vaste leidsters op de groep. We werken met thema`s, het VVE-programma Uk en Puk sluit hier op aan. Doormiddel van activiteiten, knutselwerkjes en voorlezen komt het thema tot uiting. Uiteraard worden activiteiten en verwerkingen aangepast aan de leeftijd van het kind.

Met de peuters maken wij werkjes, lezen wij in de kring voor en gaan we regelmatig lekker buiten spelen met het speelgoed van de peuterspeelzaal. Ook bakken de peuters regelmatig iets lekkers, van koekjes tot soms zelfs hele pizza`s.

Onze voordelen

De Dolfijntjes is een mooie, ruime, lichte groep.  We hebben 2 lokalen tot onze beschikking. In het ene lokaal staan de tafels waaraan de kinderen spelen, knutselen en waar verhaaltjes worden voorgelezen. Ook eten en drinken de kinderen met elkaar aan deze tafels.

We hebben in dit lokaal verschillende speelhoeken, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Zo is er bijvoorbeeld een huishoek, een autohoek en een duplohoek. Er staat ook een speelhuis in het lokaal. Kinderen genieten ervan om in het mooie speelhuis te spelen.

Voor de kleinste kinderen zijn er ook wipstoeltjes en hebben we mooie boxen. Hier kunnen de kinderen heerlijk in spelen.

Kinderen hebben warmte, liefde en acceptatie nodig. Ze mogen er zijn, zijn bijzonder en uniek. Hier staan wij voor als Royal Kids Home. Daarom zijn onze leidsters liefdevol, hebben zij aandacht voor de kinderen en geven hen daarbij duidelijkheid en structuur. Zij hebben oog voor het kind en hebben een passie voor het werken met kinderen.
Kinderdagverblijfgroep de Dolfijntjes bevindt zich in onze locatie aan de Patrijzenstraat.  We hebben op deze locatie  naast het  kinderdagverblijf ook een peuterspeelzaal. Deze peuterspeelzaal heet de Madelief.

Er is een bij ons een combinatie mogelijk van het gaan naar het kinderdagverblijf én het gaan naar de peuterspeelzaal. Het peutertje gaat dan in de ochtend naar de peuterspeelzaal en komt in de middag weer terug naar het kinderdagverblijf. Ook bij peuterspeelzaal de Madelief wordt de methode ‘Uk en Puk’ gebruikt, deze sluit aan op de leerlijn van de basisschool.

Kinderen genieten ervan om buiten te spelen. Daarbij is dit erg gezond, heerlijk bewegen, maar ook lekker in de frisse lucht. De Dolfijntjes gaan regelmatig naar buiten.

We hebben een eigen afgesloten plein met een mooie zandbak, huisje en glijbaan. Ook kunnen de kinderen heerlijk spelen met het buitenspeelgoed, zoals de auto’s en fietsjes. Ook doen we buiten spelletjes met elkaar, de kinderen vinden dit erg leuk!

Kinderdagverblijfgroep de Dolfijntjes bevindt zich in een locatie waar naast het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal de Madelief en BSO het Kunstkabinet,  ook basisschool  Het Kompas gehuisvest is.

Doordat we de methode ‘Uk en Puk’ gebruiken sluiten we aan bij de leerlijn van de basisschool. Daarbij werken we, waar mogelijk, samen met school zodat we elkaar kunnen vinden en ontmoeten in bijvoorbeeld het jaarlijkse  schoolontbijt, sportdagen en de koningsspelen.

Als uw kind naar de Dolfijntjes gaat, kunt u gebruik maken van onze maaltijdservice. Dit houdt in dat kinderen vanaf 1 jaar een gezonde en verantwoorde maaltijd aangeboden krijgen. Kosten voor u, voor deze maaltijden, zijn 1 euro per warme maaltijd.

 

De leverancier van onze maaltijden is het bedrijf Royal Foods, zij zijn specialist in het aanbieden van maaltijden voor kinderen. Zij leveren bewuste en gezonde maaltijden. Royal Foods is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent gezonde voeding met betrekking tot kinderen en zij passen hun aanbod hierop aan.

De locatie

[dc_social_wall id=”8017″]