Kinderdagverbijf de Zeehondjes (Het Kompas Tuinstraat)

De Zeehondjes is een kdv groep voor kinderen van 0-4 jaar. Er staan twee vaste leidsters op de groep. We werken met verschillende thema`s, het VVE-programma Uk en Puk sluit hier op aan. Door middel van activiteiten, knutselwerkjes en voorlezen komt het thema tot uiting. Uiteraard worden activiteiten en verwerkingen aangepast aan de leeftijd van het kind.

Met de baby’s wordt veel gezongen en gekroeld, soms kunnen zelfs de jongste kinderen een werkje maken. De oudere kinderen worden uitgedaagd met moeilijkere werkjes, worden voorgelezen en kunnen lekker buiten spelen. Ook bakken de oudere kinderen regelmatig iets lekkers, van koekjes tot soms zelfs hele pizza`s.

Onze voordelen

Deze kleinschalige voorziening bestaat uit twee knusse groepsruimtes, elk voorzien van de meest moderne voorzieningen. Door de unieke, kleinschalige locatie kunnen wij uw kind de extra aandacht geven die uw kind verdiend!
Kinderdagverblijfgroep de Zeehondjes is een mooie, ruime en lichte groepsruimte. Er staan in deze groep tafels waaraan de kinderen spelen, knutselen en waar verhaaltjes worden voorgelezen. Ook eten en drinken de kinderen met elkaar aan deze tafels.

We hebben in de groepsruimte verschillende speelhoeken waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Zo is er bijvoorbeeld een autohoek en een huishoek. Voor de kleinste kinderen zijn er ook wipstoeltjes en hebben we mooie boxen, waar de kinderen heerlijk in kunnen liggen, maar ook fijn kunnen spelen.

Kinderen hebben warmte, liefde en acceptatie nodig. Alle kinderen zijn van harte welkom!  Hier staan wij voor als Royal Kids Home. Daarom zijn onze leidsters liefdevol, hebben zij aandacht voor de kinderen en geven hen daarbij duidelijkheid en structuur. Zij hebben oog voor het kind en hebben een passie voor het werken met kinderen.
Op de Peuterspeelzaal en het Kinderderdagverblijf werken we met het VVE programma Uk en Puk, dit is een doorgaande leerlijn met de basisschool. Uk en Puk is een taalprogramma waarin alle 4 de ontwikkelingsgebieden aan bod komen. We werken bewust aan de taalontwikkeling, het ontluikend rekenen, de sociale vaardigheden en de motorische en zintuiglijke ontwikkeling.
Het kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en de bso zijn inpandig in de school gehuisvest.  Broertjes en zusjes kunnen elkaar zien of als het mogelijk is aansluiten in de groep. Het kan dus zijn dat een kindje uit het kinderdagverblijf een ochtendje mag meedraaien op de peuterspeelgroep. Ze kennen de juffen en vinden het vaak erg leuk om aan de activiteiten in de peuterspeelgroep mee te doen. De kinderen, die later de bso bezoeken, mogen natuurlijk even meekijken op het kinderdagverblijf, maar ook andersom.
Kinderdagverblijfgroep de Zeehondjes bevindt zich in een locatie waar naast het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal de Madelief en BSO de Orka’s, ook basisschool Het Kompas gehuisvest is.

Er is een nauwe samenwerking met de basisschool en er zijn korte lijntjes. Waar mogelijk werken we school breed zodat we elkaar kunnen vinden en ontmoeten in bijvoorbeeld school ontbijt en/of sportdagen, koningsfeest enz.

Als kinderen vier jaar zijn, gaan ze naar de basisschool. Dit is best een grote verandering en een flinke stap voor het kind, maar ook voor de ouder(s) of verzorger(s).

Kinderen die naar kinderdagverblijf groep de Zeehondjes gaan, zijn al gewend aan het spelen met andere kinderen, het maken van werkjes en luisteren naar een verhaal, aan het gebouw en worden bij de Zeehondjes spelenderwijs voorbereid op de basisschool. De drempel van kinderdagverblijf naar de basisschool is daardoor veel lager en voor zowel kinderen als ouder(s) of verzorger(s) niet meer zo’n grote overgang.

De locatie

[dc_social_wall id=”8017″]